طراحی فضای سبز باغ ایرانی

اجرای پروژه های طراحی فضای سبز و محوطه سازی

طراحی فضای سبز باغ ایرانی

اجرای پروژه های طراحی فضای سبز و محوطه سازی

پیوندهای روزانه

۳ مطلب در خرداد ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

سبک کلاسیک سعی دارد شکوه و عظمت ساختمان را نشان دهد. معماران این سبک طراحی را کاملاً بی پایان می نامند. در یونان خانه خدایان را با استفاده از سبک کلاسیک طراحی کردند. تا عظمت خدایان خود را به همه نشان دهند. در معماری، سبک کلاسیک به سبک بی عیب و نقص معروف است. اگر به دنبال سبکی مشابه در معماری ویلا هستید. این مقاله برای بررسی و آشنایی با اصول طراحی ویلای کلاسیک تهیه شده است.طراحی معماری این سبک شامل نکات زیادی است و رعایت تمامی این نکات در نهایت منجر به یک پروژه جذاب برای کارفرما می شود.

ویژگی های ویلای کلاسیک

زیبایی شناسی، تجمل و انحصار در ویلای کلاسیک ذاتی هستند. معماران و طراحان از روش های سنتی استفاده می کنند و راه حل های منحصر به فرد خود را به هر پروژه اضافه می کنند. ویلاهای لوکس کلاسیک معمولاً ظاهری اشرافی دارند. شیشه های رنگی بزرگ به ویلا سبک و ظرافت خاصی می بخشد. جزء جدایی ناپذیر در طراحی ویلا محوطه سازی اطراف ویلا می باشد. خانه هایی به سبک کلاسیک از معماری یونان و روم باستان با ستون ها و قرنیزهای تزئینی الهام گرفته شده اند. این عناصر کلاسیک در برنامه خانه لوکس گنجانده شده است. با افزودن عناصر جدید طراحی مد مانند طراحی قلعه، زیبایی خاصی به طراحی ویلای کلاسیک داده شده و این ویلاها حس اشرافیت در دنیای قدیم یا ثروت و موفقیت امروزی را به دست می آورند.
 ویلاهای کلاسیک که به آنها طرح خانه های نئوکلاسیک نیز گفته می شود، معمولاً دارای اثری بزرگ، فضای زیاد و جزئیات عالی هستند. طراحی ویلای کلاسیک با الهام از معماری یونان و روم باستان را با ستون ها و تزئینات نشان می دهد. طرح های کلاسیک ویلا برگرفته از پس زمینه های کلاسیک است و از ویژگی های کلاسیک استفاده می کند.
طراحی این نوع کلبه ها را می توان در سبک های مختلفی اجرا کرد، به عنوان مثال برخی از این ویلاها نمای بیرونی به سبک کلاسیک و طراحی داخلی ویلا به سبک مدرن دارند. معماری کلاسیک با ویژگی های طراحی مدرن ترکیب شده است که بسیاری از خانواده ها از خانه های جدید انتظار دارند. نوع دیگری از طراحی کلاسیک ویلا به گونه ای است که نمای بیرونی ویلا و فضای داخلی دارای سبک کلاسیک باشد.

معیار های طراحی ویلای کلاسیک

در طراحی ویلای کلاسیک از تزیینات، ابزار و مصالح زیادی استفاده شده است. علاوه بر این، جزئیات در این سبک طراحی بسیار بیشتر از سبک های مدرن یا مدیترانه ای و ... است بنابراین طراحی ویلاهایی در این سبک می تواند هزینه بیشتری داشته باشد. یکی از راه های کاهش هزینه استفاده از این سبک، تغییر متریال نمای ویلا است. در نمای ویلا می توان از متریال سیمان سفید استفاده کرد. این ماده نسبت به سایر مواد ارزانتر است.
هدف از طراحی ساختمان هایی با این سبک نشان دادن عظمت و استحکام است. بنابراین این امر باید در دکوراسیون داخلی و نما کاملاً نمایان باشد. در طراحی برخی فضاها را می توان بدون کاربرد تعریف کرد. اما این فضاها محلی برای مجسمه های باشکوه و ساعت های ایستاده و ... با به چالش کشیدن فضا حس اقتدار و شکوه بیشتری را در فضا ایجاد می کند.
از طرفی طراحی یک ویلای کلاسیک با معماری باغ های ایرانی و خانه های اصیل ایرانی در دوران باستان هماهنگی کامل دارد. اگر به دنبال نمایش زیبایی ها هستید شما هم به تجمل گرایی علاقه دارید. از این سبک معماری می توانید در طراحی ویلا استفاده کنید. زیرا استفاده از لوکس بودن یکی از اصول اصلی در استفاده از سبک کلاسیک در طراحی ویلاها می باشد.

ویژگی طراحی ویلای کلاسیک

استفاده از ستون: در بسیاری از طرح ها از ستون هایی در جلوی این طرح استفاده می شود و ساختمان زیبایی را ایجاد می کند.
طراحی متوازن و متقارن: طرح های ویلاهای کلاسیک اغلب دارای حس تعادل و تقارن هستند، چه در فضای باز و چه در فضای بیرون از خانه.
پشت بام و خوابگاه: سقف های شیبدار به این سبک طراحی می شوند.

در این سبک، طبقات معمولاً باز در نظر گرفته می شوند و بیشتر ویژگی های کلاسیک و سنتی این کارت ها را توصیف می کنند. آشپزخانه، اتاق نشیمن و غذاخوری در طراحی اولیه خانه قرار دارند و به صورت باز طراحی شده اند.
طراحی ویلا کلاسیک یکی از پرطرفدارترین طرح هاست و ویژگی ها و عناصر معماری آن ها ظاهری زیبا و سنتی و زیبا ایجاد می کند. برای طراحی یک ویلای کلاسیک مدرن، معماری کلی، ساختار و طراحی داخلی خطوط کلاسیک را با عناصر مدرن ترکیب کرده و چشم اندازی جدید برای ویلا ایجاد می کند. همه اتاق ها ترکیبی عالی از عناصر مدرن و کلاسیک دارند. حاصل طراحی مدرن ویلای کلاسیک یک خانه کلاسیک مدرن و در عین حال به روز است. آنچه سبک کلاسیک و شیک را در ارتباط با طراحی کلاسیک ویلا متحد می کند، عناصر تعیین کننده ای است که با دقت توسط معماران ادغام شده است.

معیار های اصلی طراحی ویلای کلاسیک

1 طرح و الگوی استفاده شده در طراحی ویلاهای کلاسیک معمولاً گلدار، راه راه و چهارخانه است. که هم در داخل و هم در ویلا استفاده می شود.
2. در طراحی دکوراسیون داخلی ویلا و المان های آن از خطوط منحنی برای ایجاد احساس آرامش استفاده می شود. این خطوط منحنی را می توان روی پارچه های بالش، کوسن و روتختی استفاده کرد.
3. قاب های دیواری و همچنین گچ بری سقف و ستون ها باید کاملا قدرتمند و شیک طراحی و اجرا شود. رنگ مورد استفاده برای آنها معمولا سفید است.
4. در کل طراحی ویلا و عناصر به کار رفته در ویلای کلاسیک باید نظم، تناسب و تقارن رعایت شود.

ویژگی های معماری و طراحی ویلای کلاسیک


- یکی از ویژگی های مهم در طراحی ویلای کلاسیک استفاده از متریالی مانند چوب، آجر و سنگ یا هر متریال سنتی است.
- طراحی نما و شکل این سبک بسیار پیچیده تر از سبک مدرن است.
- در داخل ساختمان از فناوری ها و امکانات به روز استفاده شده است.
- در نمای ساختمان ویلایی به طور اصولی و عملا از نورپردازی استفاده شده است.
- تناسب و نظم در نما و طراحی ساختمان به کار رفته است.
- در طراحی یک ویلا کلاسیک معمولا از رنگ های سفید و کرم در چیدمان نما استفاده می شود.
- در هنگام طراحی یک ویلای کلاسیک باید در انتخاب رنگ دکوراسیون داخلی بسیار دقت کرد.

در این سبک طراحی نمی توانید از هیچ رنگی استفاده کنید. بلکه باید از رنگ های خنثی در این سبک استفاده کرد تا قدرت و عظمت طرح را نشان دهد. رنگ های به کار رفته در دکوراسیون داخلی ویلا باید حس اطمینان، ظرافت، رسمی بودن و استحکام را به همراه داشته باشد.
- رنگ های بسیار مناسب و پرکاربرد در طراحی ویلای کلاسیک بنفش، یشمی، کرم، قهوه ای، بنفش، سرو، صورتی، طلایی، برنزی، سفید و مشکی می باشد. نکته قابل توجه در طراحی داخلی ویلاهای کلاسیک استفاده از یک یا دو رنگ ذکر شده در کنار هم است. و نمی توان از همه رنگ ها به طور همزمان در یک طرح استفاده کرد.
- استفاده از چوب های طبیعی مانند بلوط، ماهون، گیلاس، گردو و سرو و ... سبکی کلاسیک در طراحی داخلی ویلا ایجاد می کند.

عناصر تاثیرگذار در طراحی ویلا کلاسیک


 روشنایی


استفاده از دیوارکوب، لوسترهای کریستالی بزرگ یا برنجی، استفاده از چراغ های شب و آباژور بسیار رایج است. نورپردازی در این سبک بسیار مهم است و باید به صورت کاملا متقارن با نورهای خنثی استفاده شود. برای اتاق خواب می توانید از لوسترهای کوچک با نورهای ملایم استفاده کنید.


ستون ها


یکی دیگر از عناصر شناخته شده و متمایز، استفاده از ستون های بلند و تزئینات باشکوه در ورودی ساختمان و اطراف ساختمان ویلایی است.


 سقف ساختمان


ارتفاع سقف ها در این سبک بسیار زیاد بود. همچنین از گچ ظریف برای ایجاد حس عظمت و قدرت در فضای داخلی و نمای ویلا استفاده می شود. این گچ ها می توانند سیستم های تهویه مناسب را در سقف ها پنهان کنند. گرمایش و سرمایش این فضاها به دلیل ابعاد و ارتفاع زیاد با کمک سیستم های گرمایشی و سرمایشی معمولی تقریبا غیرممکن است. برای این منظور می توان از پنکه های سقفی مناسب استفاده کرد.


 کفپوش


برای اجرای کفپوش ویلاهای ساخته شده به سبک کلاسیک می توان از متریالی مانند چوب و سنگ طبیعی استفاده کرد. زیرا مواد طبیعی می توانند حس زندگی و سرزندگی را در فضای داخلی ویلا ایجاد کنند.


روشنایی


نورپردازی نمای ویلاهای کلاسیک بسیار مهم است و به زیبایی طراحی ویلا کمک می کند. در طراحی داخلی ویلا از نور طبیعی و مصنوعی استفاده شده است.


طراحی داخلی


طراحی داخلی ویلاهای کلاسیک به کمک سنگ های زیبا، دیوارهای بلند، ستون های بلند، پنجره های متقارن، مبلمان فاخر و استیل، وسایل تزئینی از جمله آینه های قدی، کاغذ دیواری، مجسمه ها و استفاده از رنگ های روشن مانند سفید، کرم در کلاسیک. ویلا نشان داده شده است.


مصالح


در طراحی ویلاهای کلاسیک، تنوع مصالح ساختمانی مورد استفاده نسبت به طراحی ویلاهای مدرن کمتر است و برای طراحی این نوع کلبه از نمای سنگی بیشتر استفاده می شود. برای کاهش هزینه طراحی این نوع کلبه می توان از مواد جایگزینی مانند سیمان در طراحی نما استفاده کرد و تزئینات لوکس را کاهش داد.

اصول طراحی ویلا کلاسیک


ساختمان های اصلی تمدن های باستانی با دقت طراحی و اجرا شده اند. ویتروویوس سه اصل اساسی معماری کلاسیک را به خوبی بیان می کند که عبارتند از:
استاتیک
بهره وری
زیبایی

این سه اصل اساسی امروزه نیز در طراحی مورد استفاده قرار می گیرند و در کنار هم یک معماری قابل قبول و مناسب برای زندگی را تشکیل می دهند. اساس اصلی معماری و طراحی کلاسیک، هندسه و ریاضیات است، بنابراین حفظ تناسب های صحیح در این سبک معماری جایگاه ویژه ای دارد. با توجه به مطالب فوق می توان نتیجه گرفت که در طراحی معماری این سبک باید تناسبات صحیح، هندسه و همچنین سه اصل ایستایی، کارایی و زیبایی را در نظر گرفت.


طراحی نمای رومی کلاسیک در ویلاهای کلاسیک


نمای کلاسیک اولین ویژگی یک ویلای کلاسیک است. نمای پر کار و گاهی گران قیمت. در نمای رومی از برش سنگ یا سیمان استفاده می شود. ستون‌های مختلف، گرد یا مربع، سرستون‌های ساده یا پر کار با نقش برجسته‌های مردم یا گیاهان یا جانوران، قطره‌ها و قاب‌هایی با ترکیب‌بندی مناسب کل نمای رومی را ایجاد می‌کند، مانند تمام معماری‌های فرهنگ‌های گذشته در مدل‌های مختلف بناهای رومی، تخت جمشید ، ساختمان های معروف اروپایی و ... حس اصالت و تجمل را القا می کند.


 ویژگی های دکوراسیون داخلی به سبک کلاسیک


 استفاده از عناصر تمیز و مجلل در طراحی فضا.
 محیط شلوغ به دلیل استفاده از وسایل بزرگ و پر زرق و برق در محل.
 مناسب برای چیدمان خانه های بزرگ و مجلل.
 مدل مبل ها بیشتر چوبی با طرح پارچه گلدار و شلوغ است.
 تفاوت در انتخاب پرده در طراحی داخلی ویلا به سبک کلاسیک از پرده هایی مانند گلدار یا راه راه استفاده می شود. اما در سبک مدرن معمولا از پرده های ساده و کرکره ای استفاده می شود.
 نورپردازی به سبک کلاسیک و مدرن و تفاوت آنها با یکدیگر
در طراحی داخلی ویلاهای مدرن به دلیل استفاده از چندین نوع متریال و مصالح نورپردازی اگرچه در نهایت نتیجه مطلوب حاصل می شود اما بسیار دشوارتر است. اما برای ویلاهای کلاسیک به راحتی می توان این کار را انجام داد و ویلای کلاسیک را می توان با نورهای جذاب تزئین کرد و از نورهای افقی و عمودی استفاده کرد.


ترکیب سبک مدرن و کلاسیک


 برخی از افراد طرفدار سبکی هستند که کلاسیک و مدرن را ترکیب می کند. اگر این دو سبک به درستی کنار هم قرار گیرند، چیدمانی زیبا و شیک ایجاد خواهید کرد. به عنوان مثال می توانید از ترکیب پارچه های ساده (مدرن) و پارچه های گلدار (کلاسیک) برای طراحی پرده های ویلای خود استفاده کنید. یا می توانید از مبل های چوبی کلاسیک تا میزهای مربعی مدرن استفاده کنید که ترکیبی بسیار شیک ایجاد می کند. همچنین می توانید از فرش های ایرانی که طرح و طرح زیبایی دارند در کنار سبک مدرن استفاده کنید. ترکیب این دو سبک جلوه ای دیدنی به فضای داخلی ویلا می دهد.

 

  • باغ ایرانی ریسو
  • ۰
  • ۰

طراحی ویلا و به خصوص طراحی دوبلکس یکی از دغدغه های مهم زندگی امروزی است. آنها برای فرار از دود و شلوغی شهرهای بزرگ ترجیح می دهند مکانی آرام در مکانی آرام و خلوت و البته آب و هوای مطبوع تدارک ببینند و اوقات فراغت خود را در آنجا در کنار خانواده سپری کنند. اما همه می دانند که طراحی ویلای دوبلکس آنها تنها یک بار انجام و ساخته می شود و باید سال ها در این ویلای دوبلکس استراحت کنند، بنابراین یک طراحی ویلای دوبلکس عالی شاید تنها گزینه پیش روی شما باشد. به همین دلیل است که می گوییم طراحی ویلای دوبلکس امروزه به یک چالش بزرگ برای مردم تبدیل شده است.

دیدن نمونه کارهای بیشتر از طراحی ویلای دوبلکس

پلان ویلای دوبلکس یا پلان ویلای دوبلکس باید مطابق با سلیقه شما طراحی و ساخته شود تا مادام العمر در آن راحتی داشته باشید. ویلایی دوبلکس بودن می تواند مهم باشد، زیرا می توانید فضای بیشتری برای فضای داخلی ویلا در یک زیرساخت ثابت داشته باشید و فضاهای موجود در آن به اندازه کافی سخاوتمندانه و آرامش بخش باشد. این مزیت بزرگ ویلای دوبلکس نسبت به ویلای معمولی است.

اصول طراحی ویلا دوبلکس چه مواردی هستند؟

اصول طراحی ویلاهای دوبلکس اصولی تقریبا ثابت است که اکثریت بر آن مسلط شده اند و دیگر اصول کلی این نوع ویلا ها بر هیچکس پوشیده نیست. اما تفاوت های بزرگ و بارز در طراحی یک ویلای دوبلکس مدرن که آرامش بخش و ایده آل است، در رعایت نکات بسیار کوچک اما فوق العاده مهم در طراحی باغ ویلا شماست که در ویلاهای مختلف مشاهده می کنید. با ورود به این ویلاها احساس خوشایندی و سرگرمی خواهید داشت و این تفاوت ها را احساس خواهید کرد.

در این مقاله به نکات کوچک اما حیاتی ویلای دوبلکس می پردازیم که با تجربه و نظر معماران بزرگ و قدیمی به دست آمده است. این نکات عالی طراحی ویلا احتمالا در هیچ سایتی موجود نیست. با رعایت این اصول، ویلای دوبلکس شما یک طراحی فوق العاده خواهد بود که فقط شما و اطرافیانتان از آن لذت خواهید برد.

هنگام طراحی ویلای دوبلکس دستورالعمل ها را جدی بگیرید


بهترین مکان برای طراحی و ساخت ویلای دوبلکس شمالی ترین نقطه زمین است. صرفه جویی در نور و انرژی از نکات اصلی این امر است. طراحی داخلی ویلا و نمای ویلای دوبلکس شما بسیار زیباتر و بهتر خواهد بود. خورشید از مشرق طلوع می کند و در طول روز به سمت جنوب حرکت می کند و به سمت غرب غروب می کند. زمانی که طراحی ویلای دوبلکس شما در این جهت باشد بهترین نتیجه را برای دریافت نور و صرفه جویی در انرژی خواهد داشت. نمای ویلای دوبلکس شما نیز به سمت خورشید خواهد بود.

سایه های شمالی و جنوبی در نمای ویلای دوبلکس


نور خورشید در وسط روز می تواند روی اعصاب ساکنان ویلای شما باشد. در طراحی ویلا باید به سایز پنجره ها در شمال و جنوب ویلا توجه کرد. به همان اندازه که نیاز به استفاده از سایبان های بالاتر به سمت جنوب دارید، می توانید اندازه این سایبان ها را به میزان قابل توجهی در شمال کاهش دهید. در زمستان می توانید از این نقطه طلایی برای صرفه جویی حداکثری در انرژی در ویلای خود استفاده کنید.

اندازه فضاها و ارتفاع سقف در طراحی ویلا با آپارتمان بسیار متفاوت است اما این تنها تفاوت این دو نیست. آپارتمان ها محدودیت های زیادی برای دریافت نور در خانه دارند که ویلاهای دوبلکس این محدودیت ها را ندارند. پس ویلای دوبلکس خود را آپارتمانی طراحی نکنید.

 

اندازه فضاها در طراحی ویلای دوبلکس


یکی از مزیت های بزرگی که می توانید در طراحی ویلا و البته در طراحی ویلای دوبلکس مدرن خود داشته باشید اندازه فضاهایی است که می خواهید. طراحی داخلی ویلا در اینجا بسیار مهم است. شما باید فضای داخلی ویلای خود را مطابق با استانداردهای خانوادگی و سبک زندگی طراحی کنید.

اگر مهمان نواز هستید و از فضاهای بزرگ لذت می برید، سالن اصلی خانه می تواند نقش دریا را در خانه شما ایفا کند. هنگام طراحی و ساخت ویلا به اندازه این دریای بیکران دقت کنید زیرا به شدت به سبک زندگی شما بستگی دارد.
برای طراحی داخلی ویلای دوبلکس خود می توانید به جای یک سالن بزرگ از ۲ یا حتی ۳ سالن استفاده کنید. این می تواند به شما کمک کند فضاها را در طراحی خود تقسیم کنید، مکان اتاق ها را مشخص تر کنید و با اتصال به سالن های مختلف، مانند مروارید در صدف، آشپزخانه خود را به رخ بکشید.

دیوار شیشه ای را در طراحی ویلای دوبلکس مدرن فراموش نکنید


در مناطقی که در معرض نور مستقیم خورشید هستند، سعی کنید از دیوارهای شیشه ای برای طراحی ویلای دوبلکس مدرن خود استفاده کنید. البته آب و هوای منطقه شما در این زمینه بسیار موثر است. این کار در قسمت هایی از ویلای دوبلکس شما تقریبا ممنوع است. اما در جهت جنوبی زیبایی خاص و منحصر به فردی را به ویلای شما خواهد بخشید.

در مواردی که ممکن است پروژه بازسازی ویلا داشته باشید می توانید با برداشتن یا ایجاد شکاف در دیوارها و استفاده از کرکره های شیشه ای نور را از طبیعت در ویلا بیاورید و نکته مثبت در بازسازی ویلا این است که با خلاقیت می توانید و اصول طراحی داخلی به راحتی استفاده از اتاق ها، سالن ها و فضاهای دیگر را به یک چارچوب مشترک که اسکلت اصلی سازه است تغییر دهید و آن را ایده آل خود کنید.

موقعیت پله ها در طراحی ویلای دوبلکس


این یکی از نکات طلایی و مهم در طراحی خانه ویلایی دوبلکس شماست. بارها پس از طراحی، مالکان تصمیم به تغییر مکان پله ها در نقشه ویلای دوبلکس خود گرفتند. برای این کار باید بهترین مکان را انتخاب کنید. دقت کنید که پله ها نور را مسدود نکنند، فضاهای اصلی را اشغال نکنند و دسترسی به قسمت های مختلف قسمت پایین و بالایی پله به راحتی قابل دسترسی باشد.

ارتفاع سقف در طراحی ویلای دوبلکس


ارتفاع سقف طراحی شده برای ویلای دوبلکس می تواند همه چیز را تحت الشعاع قرار دهد. بهترین طراحی داخلی ویلا می تواند در ارتفاع اشتباه سقف گم شود و ارزش خود را از دست بدهد و طراحی داخلی یک ویلا معمولی با ارتفاع سقف مناسب می تواند عالی و فوق العاده به نظر برسد. از ارتفاع سقف ویلای دوبلکس خود صرفه جویی نکنید و تا جایی که قانون اجازه می دهد آن را افزایش دهید.

زیبایی در سادگی است


طراحی داخلی ویلای دوبلکس خود را شلوغ و پر از پروژه های مختلف معماری ندانید. این می تواند در دراز مدت آزار دهنده باشد و ویلای دوبلکس شما را به موزه تبدیل کند. چشم ها از این نگاه ها خسته می شوند. البته ممکن است این ازدحام در وهله اول زیباتر و جالب تر به نظر برسد اما در دراز مدت آرامش شما به هم می خورد.

  • باغ ایرانی ریسو
  • ۰
  • ۰

شاید بسیاری از افراد این تصور را داشته باشند که با مونتاژ چندین وسیله مختلف بدون هیچ آمادگی ذهنی می توان یک طراحی داخلی انجام داد و در نهایت اکسسوری های مختلفی را اضافه کرد تا به یک دکوراسیون داخلی خاص دست یافت. اما واقعیت این است که طراحی داخلی نیز مانند هر کار دیگری باید تابع یک سری اصول باشد و بدون در نظر گرفتن اصول اولیه، نه تنها نتوان به نتیجه دلخواه رسید، بلکه مشکلاتی نیز به همراه خواهد داشت. طراحی داخلی یک تکنیک بسیار تخصصی است و فردی که دانش و تجربه در کنار هم داشته باشد می تواند در آن موفق شود.

انواع سبک طراحی و دکوراسیون داخلی

سبک های دکوراسیون داخلی بسیار متنوع است و با توجه به شرایط داخلی هر ساختمان و استفاده از آن می توان یکی از سبک ها را برای اجرا انتخاب کرد. گاهی اوقات سبک های طراحی داخلی به اشتباه به عنوان سبک دکوراسیون داخلی شناخته می شوند، در حالی که تفاوت های ظریفی بین طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی وجود دارد. البته نباید فراموش کرد که دکوراسیون داخلی موضوعی جدا از طراحی داخلی نیست و مکمل آن محسوب می شود.

سبک دکوراسیون مدرن


سبک مدرن یکی از سبک های طراحی است که برای محوطه سازی، طراحی ویلا و طراحی داخلی استفاده می شود. این سبک طراحی بسیار مورد توجه مردم و به خصوص معماران است و در فضاهای مختلف با کاربردهای مختلف مانند تجاری، اداری، مسکونی، ویلایی، رستوران و ... استفاده می شود.

سبک مدرن طراحی داخلی را می توان به راحتی با همان سبک محوطه سازی هماهنگ کرد. به طور کلی در سبک مدرن باید سادگی را رعایت کرد. در حالی که فضاها یا لوازم مورد استفاده در دکوراسیون داخلی در این سبک باید کاربردی باشند، در واقع جنبه تزئینی وسایل یا فضاها به طور کلی کمتر مورد توجه قرار می گیرد. دکوراسیون بیش از حد در این نوع سبک طراحی داخلی جایی ندارد. مبلمان و وسایلی که برای سبک مدرن طراحی شده اند باید احساس راحتی در افراد ایجاد کنند. نورپردازی در طراحی داخلی مدرن بیش از سبک های دیگر مورد توجه قرار می گیرد و معمولاً از الیاف، لامپ های هالوژن، نوارهای SMD استفاده می شود. استفاده از سقف ها و سقف های نیمه شفاف باریسول در طراحی داخلی به سبک مدرن رایج است.

در سبک مدرن سعی می شود با ترفندهایی فضاها بزرگتر به نظر برسند. سبک مدرن برای فضاهای کوچک به خصوص آپارتمان در شهرها گزینه بسیار مناسبی است و طراحان و معماران نباید از این امر غافل شوند. استفاده از رنگ های مات، خنثی و ملایم در این سبک از طراحی داخلی بسیار رایج است. همچنین ترکیبات نامتقارن و اشکال هندسی در سبک مدرن بیشتر از سایر سبک ها استفاده می شود. یکی از ویژگی های سبک مدرن طراحی داخلی عدم محدودیت هایی است که در سبک کلاسیک وجود دارد، به عبارت دیگر در چنین سبکی فرصت خلاقیت و نوآوری وجود دارد. گاهی اوقات می توان سبک مدرن را به طرز ماهرانه ای با سبک های دیگر طراحی داخلی ترکیب کرد که البته انجام آن ریسکی است و معماری که قصد این کار را دارد باید تجربه و مهارت زیادی داشته باشد.

سبک دکوراسیون کلاسیک


سبک کلاسیک دکوراسیون یکی دیگر از سبک های طراحی داخلی است که از گذشته تا به امروز ارزش زیادی دارد. در این سبک از طراحی داخلی، بر خلاف سبک مدرن، سادگی فضای چندانی ندارد و تجمل در آن حرف اول را می زند. این تجمل گرایی حتی در طراحی ویلا نیز به چشم می خورد.

سبک کلاسیک تابعی از نظم و تقارن است. این سبک در واقع یک سبک سنتی غربی است و با تخت هایی که به رنگ های طلایی، نقره ای و سفید رنگ شده اند، به وفور استفاده می شود. علاوه بر این، پتینه در سبک کلاسیک بسیار محبوب است. مبلمان آنتیک، اشیاء براق نقره ای یا برنزی، دکورهای چوبی کنده کاری شده و پرده های بلند چین دار در رنگ های قهوه ای، طلایی، بنفش و بسیاری دیگر در سبک کلاسیک استفاده می شود.

طراحی داخلی به سبک کلاسیک باید به گونه ای باشد که بتواند حس قدیمی بودن و تجمل گرایی را به مخاطب القا کند. شلوغی بیش از حد و غیرمنطقی در این سبک جایی ندارد و همه چیز باید منظم و در عین حال معنی دار باشد. عناصر مورد استفاده در دکوراسیون داخلی کلاسیک و برای دکوراسیون اغلب به صورت جفت هستند. رنگ های زنده در طراحی شیک کلاسیک جایی ندارند، در حالی که رنگ های متضاد مانند قهوه ای، سفید، کرم و بژ بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. فردی که می خواهد فضای داخلی خانه خود را به سبک کلاسیک طراحی کند، باید در نظر داشته باشد که برای طراحی و اجرای سبک کلاسیک به مساحت نسبتاً وسیعی نیاز است. به علاوه تمام قسمت های خانه از نشیمن گرفته تا حمام، آشپزخانه و اتاق خواب باید از این سبک یعنی سبک کلاسیک پیروی کنند.

سبک طراحی مینیمال


دکوراسیون داخلی مینیمالیستی در واقع یکی از انواع معماری مدرن است. در این نوع سبک به جزئیات و تزئینات توجه چندانی نمی شود و بیشترین تاکید بر سادگی و خلوص است. در طراحی داخلی مینیمالیستی، معمار باید بتواند از ویژگی های ذاتی عناصر معماری نهایت استفاده را ببرد و در عین حال تاثیر روانی بر روی مخاطب ایجاد کند به گونه ای که بیش از پیش بر سادگی تمرکز کند. به طور کلی طراحی فضاها یا پلان ها به سبک مینیمال باز تلقی می شود و خصوصی سازی جایی در این سبک ندارد.

طراحی داخلی به سبک مینیمالیستی مبتنی بر شفافیت است و بنابراین به دیوار توجهی نمی شود. این نوع سبک به دلیل نبود فضاهای خصوصی و محدودیت های فرهنگی مورد توجه خانواده های ایرانی نیست اما همچنان طرفداران خود را دارد. رنگ های خنثی یا ملایم برای حداقل فضا مناسب ترند.

یکی دیگر از ویژگی های طراحی مینیمالیستی استفاده کم از مبلمان است. رنگ مبلمانی که در طراحی داخلی به سبک مینیمالیستی انتخاب می شود باید مات و ملایم باشد. سادگی اکسسوری ها در این سبک مهم است. دیوارها و کف در طراحی داخلی به سبک مینیمال باید بسیار ساده باشد و از هر نوع شلوغی پرهیز شود، زیرا این سبک باید احساس آرامش و سادگی را در مخاطب ایجاد کند. به طور کلی، این سبک باید از قانون "هر چه ساده تر و کمتر، بهتر" پیروی کند. در طراحی ویلا نیز از سبک مینیمالیستی استفاده شده است که به دلیل سادگی زیاد مورد توجه همه قرار نمی گیرد.

سبک روستیک دکوراسیون


سبک روستیک یکی دیگر از سبک های طراحی داخلی است. این سبک معماری بیش از هر چیز دیگری یادآور طبیعت است. یکی از مهم ترین ویژگی های سبک روستیک استفاده از تیرهای چوبی در قسمت های مختلف طراحی داخلی است. طراحی سقف، بالای شومینه، دور پنجره ها و قسمت هایی از دیوار با تیرهای چوبی، بیانگر سبک روستیک است. البته چوب استفاده شده در این سبک نباید بریده و صاف باشد و شکل طبیعی آن بسیار مهم است. هرچه تیرهای چوبی قوی تر باشند برای این فضا مناسب تر هستند.

در طراحی داخلی روستایی نیز می توان از چوب های گرد استفاده کرد، البته به شرطی که موقعیت مکانی مناسب در نظر گرفته شود. لوازم روستیک نباید شکل هندسی صاف و متقارن داشته باشند. سطوح مستحکم و کمی احساس خشن از ویژگی های طراحی روستایی هستند. البته برای دکوراسیون داخلی می توان از مقدار کمی ظروف فلزی معمولی با سطح صاف استفاده کرد. سبک روستیک باید حس قدمت و قدمت را در عین حال تداعی کند، بنابراین استفاده از مبلمان قدیمی و زنگ زده می تواند برای این منظور مفید باشد. رنگ های استفاده شده در سبک روستیک باید گرم و خاکی باشند.

در طراحی سبک روستیک می توان استفاده از تجهیزات را به طرز ماهرانه ای تغییر داد، یعنی. یک سبد فلزی قدیمی را می توان به آباژور تبدیل کرد یا از یک سطل فلزی قدیمی به عنوان گلدان استفاده کرد. از آنجایی که سبک روستیک باید جلوه‌ای از طبیعت باشد، استفاده از پرده‌های نازک و ابریشمی گزینه مناسبی به نظر نمی‌رسد، اما برخلاف آن‌ها، پارچه‌های متراکم یا حتی پشم و نخ جلوه خوبی در این فضا ایجاد می‌کنند. برای مثال می توان از تخته های حصیری در دکوراسیون داخلی استفاده کرد. یکی از نکات مهمی که نباید از آن غافل شد، ایجاد هماهنگی و ایجاد ارتباط بین فضای بیرونی (حیاط) و فضای درونی است. سبک روستیک باید طوری طراحی و اجرا شود که گویی محیط داخلی بخشی از محیط بیرون است. طراحی حیاط در چنین شرایطی باید هوشمندانه باشد به گونه ای که بتواند هدف مذکور را ایجاد کند.

  • باغ ایرانی ریسو